Overslaan naar hoofdinhoud

Waarom circularity

Niet alleen bieden wij een oplossing voor uw textielafval, maar ook voor uw nieuwe bedrijfskleding. Door middel van ons unieke proces kunnen wij van uw oude textiel, nieuwe items maken voor uw bedrijf. Deze items kunnen op hun beurt weer gebruikt worden om nieuwe items van te maken wanneer deze aan het einde van hun levensfase zijn. Hierdoor maken wij de cirkel weer rond.

Circularity_collaborations_stripes_green
Circularity_our_proces_03
Circularity_home_proces_01
Circularity_our_proces_07
Circularity_home_savings_1

onze impact

Bij het verbouwen van grondstoffen zoals katoen wordt er veel gebruik gemaakt van water, pesticiden en olie. Daarnaast wordt er veel co2 uitgestoten bij dit proces.
Voor het groeien van katoen wordt ontzettend veel water verbruikt, soms wel 17.000 liter water per T-shirt. Pesticiden en chemicaliĆ«n zijn een wezenlijk onderdeel van de textielproductie. Tijdens het verbouwen van katoen lopen mensen ontzettend grote risico’s op hun gezondheid en welzijn. Voor het verven van 1 kilo katoen is minimaal 100 liter water nodig. Door onze items te maken van 100% gerecycled textiel, besparen wij dus enorm op het verbouwen van grondstoffen en het maken van nieuwe textielproducten.

In vele textielfabrieken wereldwijd worden werknemers gemiddeld 18 uur achter een machine gezet, 7 dagen per week voor een loon van 5 dollar per maand. Dit geldt voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Bij ons is kinderarbeid ten strengste verboden, en krijgen de werknemers goede arbeidsvoorwaarden en een eerlijk loon.

Niet alleen de productie van kleding brengt deze problemen tot stand, ook het weggooien van kleding is een van de grotere oorzaken van vervuiling in de textielwereld. In Nederland wordt door een consument ca. 18 kilo per persoon per jaar weggegooid. Meestal in kledingcontainers. Ca. 324 miljoen kilo per jaar enkel in Nederland. Bij het inzamelen van textiel in kledingcontainers, krijgt slechts 6% een tweede leven! De rest wordt in balen naar landen in Afrika afgevoerd waar het massaal in grote hoeveelheden wordt verbrand. Door deze weggegooide kleding te hergebruiken als grondstoffen voor nieuwe textielproducten maken wij de afvalberg kleiner en verkleinen we de CO2 uitstoot van het onnodig verbranden van kleding.

nl_NLNederlands