Overslaan naar hoofdinhoud

Ons proces

Circularity is uw toonaangevende oplossing voor duurzaam afvalbeheer. Wij verzamelen en hergebruiken grote partijen gebruikte kleding, zoals die van industriële klanten, lakens van ziekenhuizen en onverkochte artikelen die anders in verbrandingsovens terecht zouden komen.

Via ons unieke proces zorgen we ervoor dat alle textiel wordt ingezameld, gesorteerd wordt op kleur en compositie en op verantwoorde wijze wordt hergebruikt in nieuwe producten, zodat het een tweede leven krijgt in plaats van op een stortplaats te belanden. Wij bieden kant-en-klare oplossingen voor elke gewenste batchgrootte.

Circularity_home_stripes
Circularity_our_proces_03
Circularity_our_proces_01
Circularity_our_proces_02
Stripes_beige

Het 12 stappen proces

1. Verzamelen:
We zamelen partijen gebruikt textiel en werkkleding in. Ook overschotten of ingezameld textiel uit modeketens.

2. Compositie:
De ontvangen kleding wordt allereerst op compositie gesorteerd.

3. Strippen:
Vervolgens worden de contrastkleuren, logo’s, labels, ritsen en knopen verwijderd. Vervolgens gaat het textiel kleur voor kleur naar de muteerafdeling.

4. Muteren:
Omdat er geen nieuw verfproces plaats vindt, wordt er kleur voor kleur gemuteerd. Dat wil zeggen dat de kleding in gesloten lijn in kleine stukjes wordt gehakt.

5. Vervezelen:
Gekoppeld aan de muteerstraat is de vervezelmachine, waarin gemuteerde stukjes textiel mechanisch uit elkaar getrokken worden, zodat er een soort van “pulp” ontstaat. De “pulp” wordt vervolgens in balen geperst en naar de spinnerij verplaatst.

6. Spinnen:
De vezels uit de “pulp” worden in verschillende stadia tot garen gesponnen. Vooraf wordt bepaald welk type garen er gesponnen moet gaan worden, omdat ieder product een specifiek eigen garen heeft. Wel is het altijd een volledig circulair garen omdat er geen nieuwe grondstoffen zijn toegevoegd.

7. Breien:
Het garen wordt gepositioneerd op rondbreimachines. Vooraf wordt ingegeven wat voor type doek we willen breien: jersey of pique, sweatshirt materiaal of materiaal voor andere producten.

8. Snijden:
De doeken worden aangebracht op de laser snijmachine. De computer berekend het hoogste rendement om de snijpatronen te snijden. Ons snijafval wordt verzameld en opnieuw gerecycled.

9. Tamponeren:
Aan de binnenzijde van het achterpand wordt een bedrukking geplaatst. Het logo van de klant, maatvermelding, wasvoorschrift, maar ook de ecologische besparing per product.

10. Stikken:
Volautomatische stiktafels stikken de juiste patronen aan elkaar om tot een eindproduct te komen.

11. Omkeren:
Na het stikken worden de producten binnenste buiten gekeerd.

12. Inpakken:
Als laatste worden de producten automatisch gevouwen, gestapeld en ingepakt om verzonden te worden naar onze klanten.

Circularity_our_proces_04
Circularity_our_proces_05

Overstappen

Maak de overstap naar circulaire bedrijfskleding met Circularity. Wij bieden bedrijven de juiste oplossing en inzameling voor de duurzame overstap. Say Goodbye To Unsustainable Clothing & Hello to a Brighter Future! Bij Circularity willen we bedrijven helpen de overstap te maken naar duurzamere bedrijfskleding. Wij nemen de tweedehands kleding van uw bedrijf en creëren iets fris, modern en duurzaams zonder dat er meer grondstoffen van de aarde nodig zijn. Word onderdeel van de verandering en maak vandaag nog de overstap naar circulaire bedrijfskleding!

CONTACT
Circularity_our_proces_06
Circularity_our_proces_07
nl_NLNederlands